top 1 - kostea suklaakakku

EOS 550D 289 354-1 EOS 550D 289 370-1 EOS 550D 289 393-1

Lupailin jo kauan aikaa sitten tänne teille erään todella hyvän kakun reseptin, mitä olen tehnyt jo pari kertaa merkkipäiviksi. Kakun saa muunneltua todella helposti monenlaiseksi erilaisia kermoja ja hilloja vaihtelemalla. Tämän kuvissa olevan kakun täytteet ovat kuitenkin parhaimmat tähän asti kokeilemani, sillä marjat raikastavat sopivasti raskasta suklaakakkupohjaa. Vaikka olenkin omat kokeiluni kakusta tehnyt syksyllä, suosittelen kokeilemaan kevään ja kesän tullen tuoreilla marjoilla, varmasti vielä vähän parempaa!

Suklaakakun pohjan resepti täältä. Paistamisaika on ilmoitettu ohjeessa noin 25-30minuutiksi, minä kuitenkin jouduin paistamaan pohjaa lähes tunnin ennenkuin se oli kiinteä sisäosasta ja leikattavissa kolmeen osaan!

Kakun kermaisempaan täytteeseen käytin kaksi purkillista Valion maustettua rahkaa, toinen maussa vanilja ja toinen kuningatar, sekä 2dl vatkattua vispikermaa. Hilloa muistuttavampaan täytteeseen upposi mustikkahilloa, sillä halusin hieman mustikkaisempaa makua kakkuun. Mustikkahilloon sekoittelin mustikoita ja hieman vadelmia. Hillon tilalla olisi voinut käyttää esimerkiksi kuningatarhilloa tai mustikka- tai kuningatar marjasosetta (esim. piltti), mutta itse en tullut asiaa ajatelleeksi vielä silloin! Täytteet nostellaan kolmeen osaan leikatun kakun kostutettujen osien päälle, hillo alimmaisena, jonka jälkeen kermarahka -seos. Tasoitin kakun päällisen leikkaamalla ylimmän osan "hatun" pois,  ja tasoitetun päällimäisen osan päälle lisäsin hilloa ja runsaan kerroksen rahkakerma -seosta, kuten aijemmissakin kerroksissa, ja marjoja koristeeksi! 

Vaikka kakun ohje ei tullutkaan aivan silloin kun alunperin suunnittelin, toivon todella että joku inspiroituisi tästä kokeilemaan oman versionsa, ja kertomaan upeasta suklaakakku -elämyksestä kommenttejen puolelle! Olin jo täysin unohtanut nämä kakkukuvat, kunnes eilen tuskissani selailin koneen kuva-arkistoja uusien kuvien puutteessa. Onko eteläsuomessa oikeasti niin paljon valoisampaa, että asukuvat onnistuvat, vai mitä taikoja te muut oikein käytätte? Ihanaa viikonalkua! :-)

3 kommenttia :