HYVÄN OLON BRUNSSI (GF, DF)

EOS 550D 362 002-1

Kesäiset aamut on niitä kaikista parhaimpia, varsinkin jos ne saa viettää terassilla aamiaisesta nauttien pitkän kaavan mukaan. Vaikka lämpötila ei täällä Oulussa kovin korkealle kipuakaan, tykkään silti istua ja nauttia hieman viileämmällä terassilla. Raikas, runsas aamiainen joka on valmistettu täysin maidottomasti, gluteenittomasti ja sokerittomasti antaa varmasti hymyä ja lämpöä koko loppupäiväksi.

Vaikka en olekaan absoluuttisen tarkka maidottomuuden ja gluteenittomuuden kanssa varsinkaan kesällä, on mukavampi aloittaa päivä hyvillä valinnoilla. Silloin niitä tulee tehtyä paljon helpommin myös pitkin päivää! Jos jollakulla on vielä kesäisen brunssin tarjottavat mietinnässä, suosittelen kokeilemaan näitä herkkuja!

EOS 550D 362 008-1

Vaniljavanukas
2 isoa annosta, 4 pientä

2dl Kookosmaitoa
2dl Soija/mantelimaitoa
2rkl perunajauhoa
1 kananmuna

1rkl  Psylliumia
Aito vaniljaa
Hunajaa, kookossokeria tms makeutukseen

Lisää kookosmaito, soija/mantelimaito, perunajauhot ja kananmuna kattilaan. Keittele kokoajan sekoittaen niin kauan kunnes perunajauho jähmettää vanukkaan. Lisää tarvittaessa loraus maitoa lisää jos perunajauho teki vanukkaasta liiankin paksua, mausta vaniljalla ja makeuta makusi mukaan. Annostele laseihin, siirrä jäähtymään jääkaappiin ja nauti!

Marjainen chia-hillo

1dl Pakaste mansikoita
1dl Pakaste vadelmia
n. 1rkl chian siemeniä

Keitä pakastemarjoja huolellisesti kattilassa niin kauan, että mansikoiden rakenne on rikkoutunut. Kaada halaumaasi hillopurkkiin, lisää chian siemenet ja makeuta halutessasi. Marjojen luontainen makeus on omaan makuuni tässä juuri sopiva! :-)

Aamiaisletut
kahdelle

1 kypsä banaani
1 kokonainen kanamuna
2 valkuaista
2rkl vaniljaproteiinijauhetta
2rkl mantelijauhoa/jauhetta
Kaardemummaa

Sekoita sauvasekoittajalla banaani ja kananmunat tasaiseksi, kuohkeaksi seokseksi. Lisää seokseen proteiinijauhot ja mantelijauhot sekä kaardemumma haarukalla vispaten. Paista pieniä lettuja hyvällä pannulla keskilämmöllä. Leivinjauhetta voit lisätä 1tl jos haluat pieniä aamiaispannukakkuja!

EOS 550D 362 005-1

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti