10 TIPS TO KEEP UP MOTIVATION

greensmoothie

Kun lukuloma vasta lähestyi ja lukemista YO-kirjoituksia varten ei oltu vielä aloitettu, mietin usein kuinka motivaatio tulee riittämään tähän kaikkeen joka kevään aikana koittaa. Näitä ongelmia ei ole täällä puolella ruutua tullut vastaan mietinnöistä huolimatta ja olenkin sitä mieltä että nämä pari asiaa ovat olleet ne parhaat tipit motivaation säilymiseen. Edelleen avaan mielellään joka aamu matikankirjat ja vanhat YO-kokeet sekä asetan päivittäisiä tavotteita itselleni. En ole ainoa tässä tilanteessa oleva, joten ajattelin jakaa muutamat vinkit motivaation säilyttämiseen, oli kyseessä sitten YO-kirjoitukset tai vaikka pääsykokeisiin lukeminen..

 Keskustele muiden kanssa:
Asiasta keskustelu muiden samassa tilanteessa olevien kanssa auttaa hurjasti! Vertaistuki kovan rypistyksen edessä on todella tarpeen, eikä parin tunnin kahvihetkestä ystävän kanssa jonka kanssa jakaa stressin aiheet ole kuin hyötyä. Toisen kanssa jutellessa usein omat ajatukset jäsentyvät ja energiaa riittää taas vaikka muille jakaa!

 Juo paljon vettä:
Minulla on tapana nostaa pöydälle litran vesikarahvi aina kun aloitan opiskelun kotona ja pikkuhiljaa karahvi tyhjenee matikanlaskuja pähkäillessä. Nestetasapaino on todella tärkeä asia niin vireyden  kuin yleisen terveydenkin vuoksi!

 Pidä ympäristösi siistinä:
Mikään ei ole yhtä energiaa alentavaa kuin se, että opiskeluympäristö on epäsiisti ja tavarat lojuvat ties missä. Suosittelen pitämään siis ympäristön siistinä, kummasti se vaikuttaa myös mielialaan eikä turhat ärsykkeet häiritse olennaista ;-)

 Liiku päivittäin:
Liikunta lisää yleistä hyvää oloa ja edes auttaa oppimista eikä mikään ole parempi fiilis kuin kunnon treenin jälkeinen olo! Itse liikuntamuodolla ei ole niin väliä, hyötyliikuntaa lisää jokapäiväiseen arkeen ja juuri sellaista liikuntaa, josta itse nautit!

 Iloitse positiivisista, pienistä asioista:
Joskus jopa mitättömiltä tuntuvat pienet asiat voivat olla juuri niitä parhaita motivaation säilyttäjiä joiden avulla jaksaa loppuun saakka. Aurinkoinen sää, onnistunut treeni, erityisen maistuva lounas tai vaikka se tärkeämpääkin tärkeämpi sosiaalinen hetki esimerkiksi ystävän tai poikaystävän kanssa kahvikupin ääressä voi olla avaintekijä jaksamaan taas seuraavaan etappiin asti!

 Aseta itsellesi tavoitteita ja testaa osaamistasi:
Kevät voi tuntua pitkältä ja haastavalta ajalta, mutta pienempien etappien kautta motivaatio riittää paremmin. Aseta siis itsellesi pieniä tavotteita esimerkiksi jonkun tietyn asian osaamisen kanssa ja testaa osaamisesi erilaisilla harjoituskokeilla ja testeillä. Niiden kautta sitä huomaa parhaiten mitä osaa, ja missä on vielä parantamisen varaa!

 Opiskele yhdessä:
Itse pidän yhtenä tärkeimpänä asiana sitä, että opiskelee välillä yhdessä ystävien kanssa, jotka kirjoittavat samoja aineita kuin minä. Matikanlaskut ja fysiikan lait luonnistuu huomattavasti helpommin  yhdessä jonkun kanssa ja yhteisestä osaamisesta on hyötyä, kun toinen voi selittää asioita mitä toinen ei vielä tiennyt ja toisinpäin. Itse pidin syksyllä tätä kaikista tärkeimpänä keinona kemian opiskelun kanssa ja loppujenlopuksi kirjoitettiinkin lukukaverini kanssa tasan samat pisteet..:-D 

 Vaihda opiskelupaikkaa:
Paikan vaihto on myös todella tärkeää, sillä helposti oman huoneen/kodin seinät alkaa kaatumaan päälle, jos se on ainoa paikka jossa opiskella. Kokeile esimerkiksi kirjastossa lukemista, jotain söpöä ja kivaa kahvilaa, lukukaverin kotia ja kevään vaihtuessa kesään vaikkapa parveketta ja terassia. Ulkoilmassa opiskelu on ihanaa ja sitä odotan hurjasti, vireystasot pysyy paljon paremmin ylhäällä! Ympäristön vaihtelu auttaa hurjasti!

 Kirjaa tavoitteet ylös:
Tavotteiden ylöskirjaus on tärkeää, sillä usein sitä pitkän projektin aikana unohtaa, miksi sitä tiettyä asiaa tekee. Kokeile vaikka tavoitteen kehystämistä työpöytääsi koristamaan, varma motivaatipiikki vaikealla hetkellä ;-)

 Panosta terveelliseen syömiseen;
On ihan okei antaa välillä mielihaluilleen anteeksi, mutta puhdas ja terveellinen ruokavalio auttaa jaksamaan. Tuorepuristetut mehut, smoothiet, raikkaat salaatit, hedelmät.. Tästä asiasta voisinkin kirjoittaa ihan oman postauksensa ja jakaa suosikki reseptejäni hieman ahkerammin kuin viimeaikoina! 

+ Muista rentoutua! Lepohetki opiskelun lomassa on yhtä tärkeä kuin kaikki tämän postauksen 10 vinkkiä yhteensä!  greensmoothie2

2 kommenttia :

  1. Tosi hyviä vinkkejä, kiitos näistä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, ihanaa että olin avuksi! :-) Vinkkejä luvassa vielä lisää ;-)

      Poista