HERKÄN VATSAN OMENAKAURAPAISTOS

EOS 550D 274 152 M EOS 550D 274 146 M

Maanantaina pitkän päivän jälkeen teki mieli jotain hyvää, muttei liian makeaa eikä tukalaa oloa tuottavaa, jonka kanssa voisi hyvillä mielin käpertyä viltin alle sohvalle ison teekupin kanssa. Kauaa ei kestänyt keksiä mitä se jokin hyvä voisi olla kun huomasin pussin omenoita pöydällä. Omenatyttönä olen yrittänyt ja tykännyt keksiä vaikka minkälaista leivonnaista mihin omenaa voisi käyttää. Voi kumpa ulkomaalaiset omenat ei allergisoisi raakana.. Kauraomenapaistos ilman vehnää kuulosti kuitenkin tajuttoman hyvältä herkän mahanikin puolesta, joten ei kun soveltamaan. Banaanikaurapannareista keksin korvata jauhot puolikkaalla banaanilla ja sokerin vaihdoin hunajaan. Niin helppo tehdä, ja niin hyvänmakuinen, että sitä olisi voinut syödä vaikka kuinka. Vaniljajäätelö on täydellinen pari omenakaurapaistokselle, mutta esim treenin jälkeen maistui aivan yhtä taivaalliselle rahkan ja banaanijäätelön kanssa! Paras keksimäni ohje, jos niin voi sanoa!

EOS 550D 274 151 M '
Vehnätön omenakaurapaistos 

- 4 omenaa

Päälinen:
- 3dl kaurahiutaleita
- 1/2 banaania, hieman lämmitystä 
mikrosssa että muussautuu paremmin
- öljyä 3rkl
- kanelia
- hunajaa oman maun mukaan (1 rkl)
- hyppysellinen suolaa

Kuori ja pilko omenat, asettele uunivuokaan. Laita päälle runsaasti kanelia, sekä valmista `päälinen´ sekoittamalla haarukalla kaikki aineet keskenään. Kaada murumainen seos päälle ja laita paistos uuniin 200c, noin 35min tai kunnes omenat ovat sopivan pehmeitä.

Niin yksinkertainen ohje, mutta todella hyvää! Kommentoikaa tähän jos päädytte kokeilemaan reseptiäni! Nyt taidankin lähteä nukkumaan, ja kehittelemään uusia omenaresepejä. Hyvää yötä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti