Väsymyksestä

EOS 550D 289 108-1

Olen jo muutaman kerran sivunnut tätä aihetta, mutta ajankohtaisuus ei näytä vähenevän. Varmasti jokaista bloggaajaa tai valokuvaajaa on tänä vuonna erityisesti kiusannut tämä pimeys ja harmaus, mutta entä sitten kun väsymys alkaa olla lähes kroonista, ja pitkät päivät tuntuu suorastaan mahdottomilta. Olenko ainoa tässä tilanteesa oleva? En muista koska viimeksi aurinko olisi näyttäytynyt, valoisaa ehtii olla reilut kolme tuntia, eikä lumikaan raikasta katunäkymää lainkaan. Jokaöiset yhdeksän tunnin yöunet ei helpota, vaan joka aamu herääminen on yhtä hankalaa kuin olisi nukkunut kuusi tuntia. Kotona käydään hädintuskin syömässä ja nukkumassa, joten olotila ei välttämättä ole kaikista epäreaalistisin. Jokapäiväiset askareet tuntuvat aivan liian hankalilta väsymyksen takia, joka ei väisty edes viikonloppuisin. 

Olen todella onnellinen, että en asu kaamos-alueella. En tiedä miten jaksaisin siellä, jos kerta Oulunkin pimeys on aivan liikaa, varsinkin tänä vuonna. Kun koulussa istuu klo 8-16, ei valoa näe juuri koskaan, ja viikonloppuisinkaan "kirkkainta" hetkeä ei edes huomaa. Onko siellä muita, jotka kärsivät kaamosmasennuksesta edelleen? Onko kirkasvalolamppu auttanut kellään? Kaikki se energia ja jaksaminen olisi mukava saada takaisin, ja säädä tämä väsymys kierre loppumaan. Onneksi päivä alkaa pitenemään jo aivan pian! 

Tämän pienen ajatuksen purkamisen jälkeen on hyvä lopettaa kirjoittaminen negatiivisista asioista, ja jatkaa vain positiivisilla sellaisilla. Eiköhän tänäkin vuonna löydy joku keino virkeystilan korottamiseen, kun muinakin vuosina on löytynyt! Kuullaan pian!

2 kommenttia :

  1. Samoja fiiliksiä väsymyksestä täällä... Tulis jo se kevät ja aurinko, niin postailuki huvittais enemmän! :-)

    VastaaPoista
  2. Minulla on myös täällä samat fiilikset. Mikään ei innosta kun on koko ajan pimeää ja väsymys vie kaiken voiman. Jospa se aurinko viimestää keväällä pilkottaisi. :)

    VastaaPoista