BERLIN TIPS: 3 x FOOD

Omia matkoja suunnitellessa poimin kaikki mahdolliset vinkit muiden blogeista, ja koska niistä on ollut niin paljon hyötyä, niin ajattelin kantaa korteni kekoon ja jakaa suosikki kahvilani ja ravintolan Berliinistä! Mentiin useimpiin paikkoihin fiilistuntumalta ja aamiaiset syötiin yhtä kertaa lukuunottamatta hotellilla runsaassa Buffet-pöydässä. Itse haluaisin kokeilla lomaa, jossa jokainen aamu alkaisi kahvila-aamiaisella, mutta matkaseura ei ole ollut asiasta yhtä innoissaan ainakaan tähän mennessä, ehkä vielä joskus ;-)

EOS 550D 367 BERLIN 3 005-1 EOS 550D 367 BERLIN 3 010-1

Cafe Butter valikoitui sunnuntaiseksi brunssipaikaksi. Butter sijaitsi Pappalalleen pitkällä kadulla ja perille pääsee helposti niin metrolla kuin ratikallakin, eikä itse brunssikaan ole kallis edes Berliinin hintatasolla. Lähes kaikki mitä aamiaiselta toivon löytyi runsaasta buffet-brunssipöydästä, toki muutamia suosikkejani koti keittiöstä ei löytynyt aivan Saksalaisen ruokakulttuurin vuoksi. Juomat ovat kuitenkin tyypillisesti kalliita Berliiniläisissä brunssi/aamiaispaikoissa, sillä ne eivät kuulu hintaan kuten Suomalaisissa Brunsseissa. Cappucino maistui ihanan tummalta tässäkin paikassa eikä tuorepuristettua mehua parempaa aamiaisjuomaa taida löytyä. Juomien hinnosita huolimatta voin suositella paikkaa!

EOS 550D 367 BERLIN 2 033-1

Kaffee Mitteen suunnattiin ensimmäisenä päivänä lounaalle nälän yllättäessä. Terassi oli super täynnä niin paikallisia kuin turistejakin ja kahvilasta sai todella paljon erilaisia toasteja, salaatteja, focaccioita, erikoiskahveja, kakkuja.. Aivan kahvilan ulkopuolella sijaitsi myös suuri osa suosikkikauppojani, joten varsinkin shoppailun lomassa todella hyvä pysähtymispaikka. Itse söin kuvassa näkyvän todella herkullisen Focaccia-leivän, joka oli juuri sopivan kevyt ja raikas helteiseen Berliiniin!

EOS 550D 367 BERLIN  6 362-1 EOS 550D 367 BERLIN  6 366-1 EOS 550D 367 BERLIN  6 378-1 EOS 550D 367 BERLIN  6 373-1

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä minun suosikki lounaspaikka koko Berliinin matkalta! SUPER shop eat meat sijaitsi Bikini Berlin -kauppakeskuksessa. Kyseinen ravintola valikoitui lounaspaikaksi aivan puhtaasti sen perusteella, että muualta ei tahtonut lounasta enään saada ja nälkä kurni mahassa. Superissa on myös pieni design-kauppa, josta olisin voinut kotiuttaa yhtä jos toista.. Ravintola itsessään oli myös sisustettu todella lämminhenkisesti ja normaalista poikkeavasti sillä pöydät ja tuolit olivat keskenään aivan erilaisia. Minunkin suosikki design ruokatuolit ja -pöytä löytyi Superista jotka voisin joskus kotiuttaa omaan kerrostaloasuntoon, haha!

Lounas maksoi 10e johon sisältyi joko alkukeitto tai -salaatti sekä pääruoka, jonka sai valita kolmesta vaihtoehdosta. Annokset olivat sopivan pieniä, mutta nälkä ei yllättänyt pitkään aikaan, vaikka näin olisi saattanut kuvitella pienestä annoskoosta johtuen! Suosittelen lämpimästi! Superissa oli myös kutsuvia sohvaryhmiä illan istumista varten, live-musiikin kuunteluun ja drinkkien siemailuun. Ehdottomasti testattava seuraavalla Berliinin visiitillä! :-)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti