Hyvinvointipohdintaa

fall9 fall fall2

Viime päivinä on tullut taas pohdittua hyvinvointia niin henkiseltä, kuin fyysiseltäkin kantilta. Mitä on oikeasti hyvinvointi? Voiko hyvinvointi muuttua huonoksi oloksi tai onko hyvinvoinnin käsitys hieman menettänyt sitä oikeaa merkitystään..

On todella hienoa, että nykypäivänä trendinä on terveellisyys ja yhä useammat meistä tietää terveellisyyden perään ja osa varmasti tunnistaa myös hyvän olon siitä turvonneesta, raskaasta ja väsyneestä olosta. Terveellinen ruoka antaa hurjasti energiaa ja jaksamista arkeen enkä voisi kuvitellakaan koostavani päivän aterioita pikaruoasta, saati sitten naposteltavista herkuista! Mutta gramman tarkka ruokavalio, totaalikieltäytyminen siitä ja tästä, todella tarkka treeniohjelma ja hyvä ettei koko päivää ole aikataulutettu minuutilleen syömisten ja treenien vuoksi, onko se enään hyvinvointia?

Treenaaminen ja kehonmuokkaus luonnollisin keinoin on todella hieno asia ja nautin itsekin todella paljon varsinkin salitreeneistä, mutta oma näkökantani asiaan on, että kropan kuuntelu etunenässä on äärimmäisen tärkeää. Keho kyllä kertoo koska se tarvitsee ruokaa, tarvitseeko se lepoa tai onko se saanut liian vähän rakennusaineita. Oma kroppa saattaa myös tarvita rentouttavaa iltaa ystävän seurassa tai ravintolaillallista ja se on varmasti pidemmän päälle enemmän iloa ja sitä kuuluisaa hyvinvointia tuottava vaihtoehto!

En tosiaan puhu tekstissäni urheilijoista tai muista ammateista, jotka vaativat äärimmäistä tarkkuutta. Myöskään niissä tarkoissa ruokavaliosuunnitelmissa ei ole mitään pahaa kunhan vain muistaa pitää kohtuuden kaikessa ja osata välillä kuunnella myös sitä omaa kroppaansa! Niin ja, ei se oman kehon kuuntelu tarkoita että ne herkut olisi aina hyvä vaihtoehto, haha! Tästä tekstistä jäi puuttumaan todella monia pointteja, ja suunnittelin pyhittäväni näille hyvänolonpostauksille aina yhden päivän viikosta. Nautin näiden kirjoittamisesta hurjan paljon ja myöskin teitä, ihania lukijoitani nämä näyttäisi kiinnostavan! Ihanaa perjantaita kaikille <3

fall3
fall8

1 kommentti :

  1. I'v recently moved to Finland, from Brazil and Im trying to look for more bloggers from here, to have friendship online as it kind difficult in real world. I would apreciate creat contents in partnership with you or if you would help me to meet people around.
    moimoi
    Bela.
    A Bela, não a Fera | Youtube A Bela, não a Fera | Fã Page no Facebook

    VastaaPoista