Silmälasit & kiusaaminen

Yhteistyössä Instrumentariumin kanssa
IBA2018_Kuvaaja_Jere_Viinikainen-9729

Oon ollut melkeinpä niin kauan kuin muistan erittäin arka käyttämään silmälaseja. Lasit päässä joko näkyvillä tai näkymättömillä piilolinssien muodossa mulla on ollut siis kolme vuotiaasta saakka ja muistan edelleen aivan elävästi ne hetket kun mua haukuttiin lasieni takia. Sieltä asti se on kulkenut mun harteilla ja olen toivonut että näkö paranisi yhdessä yössä tai että silmille voisi tehdä jonkun korjaavan leikkauksen. Mulla on vieläpä toisessa silmässä nelinkertaisesti enemmän vahvuuksia, joten silmien koko-ero lasit päässä on huomattava, eikä varmaan nuorelle tytölle auta itsevarmuuteen kuulla kuinka hassulta ja oudolta se näyttää. En myöskään pienempänä ymmärtänyt että kiusaaminen ei ollut ok, muistan miettineeni että vika on minussa, mun outoudessa ja että se vain nyt on ihan normaalia. En ikinä kertonut kenellekkään niistä tilanteista, se olisi varmasti auttanut pääsemään negatiivisista ajatuksista nopeammin irti :)

Nyt vihdoin alan tuntemaan oloni itsevarmaksi myös lasit päässä. Usein kun hiukset lyhenee, myös lasit istuu paremmin päähän ja nykyään käytän laseja välillä muuallakin kuin kotona. Kuulostaa ehkä erittäin oudolta, että miten kivojen silmälasien nenällä pitäminen nyt voi olla niin kauhean vaikeaa, kuvien ottamisesta ne päässä puhumattakaan, mutta onneksi tuosta ollaan päästy eteenpäin!

IBA2018_Kuvaaja_Jere_Viinikainen-9727 instru2

Muutama viikko sitten vietettiin tosiaan huikean inspiroivaa viikonloppua Indiedaysin kanssa. Viikonloppu tuli niin tarpeeseen tämän kaiken härdellin keskellä! Päästiin kyseisessä tapahtumassa myös sovittelemaan uusia silmä- ja aurinkolaseja Instrumentariumin pisteellä ja taisin rakastua noihin kyseisiin kehyksiin. Kivat lasit mulla on itsellänikin tällä hetkellä, mutta astetta pyöreämmät kehykset alkoi houkuttamaan niin paljon, että pakko harkita kyseisiä laseja ihan tosissaan. Kevään silmälasitrendit pastellisine sävyineen, kevyine kehyksineen ja futurististen sekä klassisten mallien kanssa vei kyllä mun sydämen, ihanan rohkeita mutta silti klassisia malleja. Itse olen tottunut aina valitsemaan mahdollisimman ajattomat lasit linssieni kalliin hinnan takia, mutta ehkä ensi kerralla uskallan vihdoinkin kokeilla jotain villimpää, vaikkapa värillisiä kehyksiä ainaisten mustien tai tummanruskeiden sijaan!

Minkälaisia kokemuksia teillä on silmälaseista, oletteko kokeneet kiusaamista lapsena vai oletteko aina rokanneet itsevarmana silmälasien kanssa? Kommenttikenttä odottaa vastauksia ;)
Ihanaa viikonloppua jokaiselle joko rilleillä tai ilman ♥︎

IBA2018_Kuvaaja_Jere_Viinikainen-9733

Instrumentarium -kuvat: 
Jere Viinikainen 
www.jereviinikainen.fi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti