Muuttoa muuton perään

IMG_8835-1 IMG_8692-1

Ihanaa torstaita tyypit! Kiitos aivan hurjasti teille jokaiselle edelliseen postaukseen kommentoineelle, sen lukeneelle tai asiasta viestiä laittaneille, arvostan sitä suuresti ❤︎

Viimeisimmässä postauksessa en itsekään vielä tiennyt mitä tuleva syksy toisi tullessaan. Viimeisten kahden viikon aikana en ole pystynyt ajattelemaan oikein mitään muuta kuin mahdollisia pelinappuloiden siirtoja ja käytännön järjestelyitä asunnosta lähtien. Päätin kuin päätinkin ottaa opiskelupaikan vastaan viime viikon lopussa ja maanantain sekä tiistain vietinkin Helsingissä hoitamassa käytännönjärjestelyjä tätä koskien. Yritin kuvata vlogia näiltä päiviltä mutta eihän siitä mitään tullut asuntonäytöstä toiseen juostessa, haha. 

Olen kyllä erittäin tyrmistynyt edelleen Helsingin asuntotilanteesta, parhaimmillaan asuntonäytöissä oli jopa 50 kiinnostunutta henkilöä, aivan hirveä määrä ihmisiä! Vuokraturva, joka taitaa olla markkinajohtaja vuokra-asuntojen välityksessä, järjesti näyttöjä 15 minuutin välein ympäri Helsinkiä ja näytöissä juostiin asunto ympäri sekä annettiin paperinen hakemus välittäjälle, jonka jälkeen ei voinut tehdä muuta kuin toivoa, että saisi asunnon. Monet hakijat kävelivät vastaan useissa näytössä, ei jäänyt ainakaan epäselväksi asunnon saamisen vaikeus.

IMG_8679-1

Noin kymmenen näytön jälkeen löytyi kuitenkin mulle just "se oikea", joka ei ollut Vuokraturvan välittämä! Pienen epätoivon iskemisen jälkeen kaikki päättyi siis paremmin kuin hyvin ja sain kuin sainkin napattua itselleni juuri omien toiveideni mukaisen asunnon, jossa tulen asumaan enemmän kuin mielelläni! 

Muuttaminen ei tule olemaan helppoa, sillä tällä kertaa kyse ei ole vain viiden kuukauden pätkästä, vaan vähintään neljän vuoden opinnoista. Kaukosuhde ja reissaaminen Oulu-Helsinki väliä alkaa siis taas. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin innoissani aloittamassa koulua, ihan itsehän halusin hakea mielummin Metropolialle kuin Oulun ammattikorkeaan. Tulevasta vuodesta tulee varmasti huikea, ihanaa päästä sisustamaan uutta kotia ja vaihtaa maisemat taas Helsinkiin! Kuullaan taas pian ❤︎

2 kommenttia :

  1. Onnea vuokrasopimuksesta! Ei tosiaan ole ihan helppoa se asunnonsaaminen, varsinkin kesä-syksy on melkoisen kovan kilpailun paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Juu ei taida olla, onneksi sain kuitenkin paremman kuin uskalsin edes odottaa 🙏🏻

      Poista