Sisustus uuteen kotiin

Nyt kun tosiaan kävi niin, että aloitan opinnot Helsingissä, tarkoittaa se myös uuden kodin sisustamista! Sisustaminen on lähellä sydäntäni ja vaikka muuttaminen hieman raskasta onkin, sisustusta mietin enemmän kuin mielelläni. 

Meidän kotona Oulussa on todella vaalea värimaailma, pehmeitä materiaaleja ja lämmin sekä kodikas tunnelma. Uuteen asuntoon haluankin hieman enemmän kontrastia, mustaa ja valkoista, pelkistettyjä graafisia kuoseja ja persoonaa. Olen aina pitänyt mustan ja valkoisen yhdistelmästä niin sisustuksessa kuin vaatteissakin, ja nyt kun saan päättää ihan yksin sisustuksesta, tulee rohkeus näkymään varmasti selvemmin. 

asuntomessut19 asuntomessut20

Koska kyseessä on väliaikainen koti, haluan sisustuksen hoituvan edullisesti. Joitain vanhoja kalusteita lähtee mukaani, samoin astioita ja suomalaista designia, mutta monet kalusteet myös jäävät vanhaan kotiimme poikaystäväni käytettäväksi. On mielenkiintoista pohtia sisustusratkaisuja joissa budjetti ei päätä huimaa, mutta lopputulos voi olla aivan yhtä tyylikäs! Rakastan tehdä käsilläni kaikkea ja mm. vanhat pinnatuolit entisöinkin tulevaa kotiani varten. 

asuntomessut15 asuntomessut17

Viime aikoina puu ja betoni on alkanut viehättää silmääni entistä enemmän mustan ja valkoisen kaverina. Olenkin pohtinut mahdollista itse tehtyä puista pöytää, materiaalin löytäminen vaan ei ole yhtä helppoa, kuin pään sisäinen ideointi, haha! Tulen pärjäämään yhdellä suurehkolla pöydällä, jossa sitten syön, opiskelen, piirrän ja hoidan koneella tehtävät asiat. En vain osaa päättää, olisiko valko- vai puukantinen pöytä parempi "yleispöytänä". Valkoisesta saa varmasti helpommin putsattua kaikki jäljet mm. tusseista ja se on mukavan rauhallinen tausta töille, mutta vaalea puukantinen pöytä olisi niin upea! Omaa silmää on alkanut hieman kyllästyttää kokonaan vaalea koti, vaikka se niin ihanan raikas onkin, kaipaan seuraavaan hieman kontrastia, rohkeutta ja persoonaa! 

Persoonasta puheenollen, meinaan vihdoinkin toteuttaa pitkäaikaisen unelmani, jossa lähes jokainen taulu on itse ottamastani kuvasta teetetty. Oulun tyylitellyn kartan haluan muistoksi kotikaupungistani, mutta muuten tarkoituksena olisi tehdä julisteet itse. Samaa suunnittelin nykyiseen kotiimme, mutta kehykset on tyytyväisinä odotelleet kuvia seinällä reilut kaksi vuotta. 

Minkälainen sisustus on mieleesi? Entä onko sinulla kokemusta puukantisesta pöydästä? Kiitos jos jaat kokemuksesi ♥︎


asuntomessut4 asuntomessut5

Kuvat Mikkelin Asuntomessuilta 2017

3 kommenttia :

 1. Voi vitsi! Voin vaan kuvitella sen ihanan tunteen, kun saa suunnitella omaa kotia <3 Toivottavasti saat siitä omannäköisesi!

  nouw.com/juliaheikkinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan ihanaa! Enköhän saa, laitan kuvia sitten blogiin kun alkaa näyttää hyvältä :) <3

   Poista