HOMEMADE PRINCESS CAKE

EOS 550D 218 2027 M EOS 550D 218 2017 M EOS 550D 218 2007 M Leivoin mummini synttäreille ns. helpotetun prinsessakakun, jonka ohjeen keksin aika hyvin omasta pienestä päästäni. Normaaliversio kun ei taaskaan kiinnostanut, vaan päätin alkaa hieman sooloilemaan. Alkuperäisessä prinsessakakussa tuo valkoinen mömmö olisi tehty kananmunan valkuaisista ja sokerista yms, mutta halusin kokeilla jotain paljon yksinkertaisempaa siinä kiireen keskellä. Halusin jakaa tämän yksinkertaisen mutta todella maukkaan kakun reseptin nyt teille, jos jollakin on ongelmia äitienpäivä-kakun keksimisessä.  Kertokaa kommenteissa mitä piditte jos uskaltaudutte testaamaan! 

Sokerikakkupohja on tehty aivan perusohjeella ilman mitään erityistä, ja yksi hyvä esimerkki on tässä. Täytteeseen halusin käyttää lähinnä kermaa ja rahkaa paksun vadelmahillo kerroksen kaveriksi ja valkoiseen täytteeseen pääsikin:
-2dl vispikermaa
-1pss vaniljakastike-jauhosta valmistettua paksua kastiketta
-1prk vaniljarahkaa

Sekoitin kaikki täytteen ainekset vain yhteen sähkövatkaimella, leikkasin kakun kahteen osaan ja täytin sen. Huom! Muistakaa kostuttaa pohjat hyvin esimerkiksi vadelmamehulla, ja laittakaa runsas kerros vadelmahillo kermatäytteen alle. Jos päälle laittaa vielä marsipaani-kuorrutteen kuten minä tein, kannattaa hieman pyöristää kakun kannen reunoja ja vuorata kakku kauttaaltaan kermatäytteellä, sillä marsipaanin läpi näkyy kaikki epätasaisuudet.
EOS 550D 218 2021 M

11 kommenttia :

  1. Voi kun on herkullisen näköstä. Tulee melkein nälkä. :D

    Tykästyin sun blogiin, mutta jäin kaipaamaan vähä rohkeempaa muokkausta kuviin. Muuten hyvä. :)
    http://sonjatuuliak.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha nälkä tuli mullekin postausta tehdessä :D juu, rohkeampi muokkaus voisi olla ihan hyväksi ja olenkin miettinyt kaikkea mikä sopisi teemaan eikä ampuisi yli, mutta olisi hieman persoonallisempi!

      Poista
  2. nam, miten ihanan näköistä kakkua! :3

    sun blogi on kivan yksinkertainen, mutta valitettavasti sen takia hukkuu hieman massaan. tämä on taidokkaasti tehty, enkä oikeastaan keksi mitään huonoa sanottavaa. kaikki täällä sopii yhteen, noudattaa samaa simppeliä linjaa. kuvat ovat laadukkaita ja isoja, juuri sopivia tänne. fontti on hyvä ja helposti luettava, välilehtipalkki bannerin alapuolella on plussaa! lisää persoonaa kehiin niin hyvä tulee! :) vaikka hyvähän tämä on näinkin tottakai! :-)

    http://sadepisaroitaniitynkukkasilla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! Olen itsekin miettinyt tuota massaan hukkumista aikalailla ja persoonallisuutta kaipaisin paljon lisää, mutta tuntuu että nykyää persoonallisuuden keksimin on mahdotonta koska kaikki ideat on jo käytössä..no mutta yritystä kehiin! :)

      Poista
  3. Voi ei kuinka hyvältä toi kakku näyttää! Pitäisi ehkä koittaa itsekin :3 ja hei ihana tää ulkoasu, kivan simppeli ja raikas ja kaikki sopii yhteen c:

    http://cowswings.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Ulkoasu on kyllä juuri raikas ja simppeli, mutta jotain tähän olisi hyvä keksiä :D koodaustaidot vaan ei ole huipussaan ainakaan vielä, mutta täytyy yrittää!
    Kiitos paljon teidän kaikkien kommenteista, oli ihana herätä ja huomata nämä :)

    VastaaPoista
  5. Sun blogissa on laadukkaat ja isot kuvat :) Ulkoasu on ehkä hieman vaalea mun makuun (vaikka itselläni se onkin harmaavaalea) mutta jostain syystä en tykkää liian valkoisesta.

    http://heszku.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. hania laadukkaita kuvia! Blogis on ihanan positiivinen ja jään todellakin seurailemaan! Sun blogis antsaitsis kyllä kans enemmän lukijoita :D jatka samaan malliin♥

    http://piecesofmylife-sara.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
  7. Sulla on ihan hullun hyviä kuvia sun blogissa! Minäkin haluan paremman kameran ;_____;
    Teksti on sujuvaa ja sitä on helppo lukea :)

    www.kheizz.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. Voi miten suloinen kakku :)

    http://lav-eat.blogspot.fi

    VastaaPoista