OMENAPIIRAKKA ALÀ PINJA

Luulin aivan tosissani, että tämä ohje olisi tänne blogiin julkaistu jo 5kk sitten, mutta tuolta se luonnoksista löytyi, kun ohjetta yritin etsiä.. Tässä siis omenapiirakan ohje kuukausien takaa, olkaa hyvät!

Tiistaina soittotuntien jälkeen iski melkoinen makean ja omenan himo. Ihan perus omenapiirakkaa en halunnut tehdä viikonlopun ylisyönnin takia, ja terveellinen versio houkutteli monta kertaa enemmän. Kokeilin noin kuukausi sitten tehdä samantapaista piirakkaa grahamjauhoja käyttäen, mutta tämä kauraversio maistui monta kertaa paremmalta. Kokosin reseptin omasta päästäni kaura-banaani-pannareiden ohjetta soveltaen, ja normaali omenapiirakan ohjetta vilkuillen. Lopputulos oli ihanan makea ja voimakkaan makuinen omenapiirakka, josta puolet katosi pöydältä alta aikayksikön. Ilman rahkaa piirakka ei pääse yhtä hyvin oikeuksiinsa, kuin raikkaan maitorahkan kanssa. EOS 550D 227 021 M EOS 550D 227 035 M Omenapiirakka alá Pinja:

Taikinaan:
-2.5dl kaurahiutaleita
-1.5 tlk leivinjauhetta
-1 tlk ruokasoodaa
- kanelia
- kaardemummaa
- vaniljaa

-2 banaania
-2 kananmunaa
-0.5-1dl maitoa

Päälle:
-2 omenaa
-oliiviöljyä paistamiseen

Laita uuni kuumenemaan 175:seen asteeseen. Laita kaikki taikinaan menevät ainekset ainekset kulhoon, ja sekoita sauvasekottimella, kunnes taikina on tasainen ja kuohkea. Voitele piirakkavuoka öljyllä ja korppujauhota se reunoja myöten. Kaada taikina piirakkavuokaan.
Pese ja pilko omenat ohuiksi siivuiksi ja kuullota ne paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes omenoista on tullut pehmeitä, hieman ruskistuneita ja makean makuisia. Anna omenoiden jäähtyä niin, että voit asetella ne sormin piirakan päälle. Laita piirakka uuniin paistumaan 175 asteeseen, noin puoleksi tunniksi. Piirakkapohjaa ei ole tarkoitus paistaa kuivaksi, vaan hieman kosteana piirakka maistuu paljon paremmalta. Tarjoa maitorahkan kanssa!

3 kommenttia :

  1. testattiin tänään, oli herkkua :)

    VastaaPoista
  2. Tänään tehtiin! Hyvää oli! Mutta miksi mulla tuli ihan harmaa piirakka ja harmaat omenalohkot? :(

    VastaaPoista