THAI CUISINE

Yhteistyössä Indiedays ja SantaMariaIMG_3829

Indiedaysin Inspiration -päivästä lähti mukaan Ouluun iso kassillinen SantaMarian uutuus tuotteita, joista pääsin kehittelemään omat reseptini. Kastikkeita ja mausteseoksia oli niin moneen lähtöön, että valinnan vaikeus siinä iski valintaa tehdessä! Päätinkin siis tehdä kaksi todella helppoa ja yksinkertaista reseptiä pääruoaksi ja aivan yhtä helpon jäätelön jälkiruoaksi. SantaMarian tuotteilla oli äärimmäisen helppo luoda Thai-fiilikset ruokaan ja ruokaseurakin kehui hurjasti makuja! Suosittelen lämpimästi ja varmasti tulen itsekin käyttämään tuotteita vielä jatkossa! :-)
Nyt reseptien pariin, kokeilkaa ja nauttikaa! 


Asian Chicken Wok:

- 400g Broilerin fileesuikaleita
- 1 Paprika
- 1 iso porkkana
- 1 Sipuli
- Valkosipulia
-  1/2 pl Soy & Sweet Chili -kastiketta*
- Seesaminsiemeniä

Pad Thai ála Pinja:

- 1/2 pkt SantaMaria riisinuudeleita*
- Chiliä, valkosipulia
- Katkarapuja
- 1 sipuli
- Curry tahnaa
- 1/2pl Pad Thai -kastiketta*
- Kananmuna
- Paahdettuja & suolattuja maapähkinöitä

Lisukkeeksi Ginger Sweet Chili Saucea* ja Jasmini -riisiä

Mango-Kookos -jäätelö:

- 150g mangokuutioita
- 1 tlk jääkaapissa säilytettyä Santa Maria Organic kookosmaitoa
- 1-2 rkl kookossokeria
- Aitovaniljaa

Asian Chicken Wok:

Aloita kuullottamalla sipuli(t) ja paistamalla broilerisuikaleet pannulla. Lisää kasvikset joukkoon, hauduta. Lisää Soy & Sweet Chili kastike joukkoon ja anna hautua kannen alla kunnes muut ruokalajit ovat valmiina. Kun muut valmistuvat, lisää joukkoon seesaminsiemenet, tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää esimerkiksi limen puolikkaan mehulla.

Pad Thai ála Pinja:

Aloita valmistamalla riisinuudelit paketin ohjeen mukaan, Älä päästä aivan kypsäksi saakka! Lisää noin 1rkl ruokaöljyä nuudeleiden sekaan etteivät tartu toisiinsa. Jatka kuullottamalla sipuli kasarissa/wokkipannussa. Lisää joukkoon currytahna, mausteet ja jäiset katkaravut ja kuumenna. Riko sekaan kananmuna ja keitä seos "munakokkeliksi". Lisää sen jälkeen keitetyt ja huuhdellut riisinuudelit sekaan ja lorauta Pad Thai -kastiketta joukkoon. Sekoita hyvin ja lisäa juuri ennen tarjoilua maapähkinät. 

Tarjoile jasmiini -riisin kera ja lorauta riisin päälle Sweet Chili Saucea. Nauti!

Jälkiruoaksi sopii ihanan raikas Mangokookosjäätelö!

 - Blendaa jäisiä mangokuutioita, lisää reilu rkl kookossokeria ja aitovaniljaa mangososeeseen. Kaavi täysrasvaisesta kookosmaitotölkistä kiinteä osa blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Laita purkkiin ja pakastimeen jäätymään. Sekoittele pariin otteeseen jäätymisen aikana. Nauti kookoslastujen kanssa! 

IMG_3838IMG_3852 IMG_3866

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti