Lempeä Linssi-Kasvissosekeitto (G,M)

Laitetaan uusi viikko käyntiin reseptillä, joka sopii tähän kirpeään syysilmaan kuin nenä päähän! Rakastan keittiössä hääräystä, mutta arkena ruokaa on saatava helposti ja nopeasti. Aikaa on harvoin pidemmille kokkaussessioille, mutta onneksi ravitsevaa ja maukasta ruokaa saa tehtyä myös nopeasti. Keittoja syödään suhteellisen harvoin, mutta syksyn ja talven tullen kroppa huutaa lämmittäviä kasvissosekeittoja yhä useammin.. Tässä yksi versio kermaisen mausteisesta kasvissosekeitosta, jota tekee mieli syödä lisää ja lisää..

Kyseessä on siis erittäin herkullinen Linssi-Kasvissosekeitto, jossa on sopivasti makua, mausteisuutta ja tunnelmaa syksyyn. Kookosmaidon kermaisuus, linssien tuoma proteiini ja curry-tahnan antama mausteisuus avaa aistit ja lämmittää sopivasti, tämä keitto kuin huutaa kirpeää syysilmaa, rauhallista iltaa ja kynttilän valoa! Huikatkaa jos testasitte reseptiä!

linssikasvissosekeitto linssikasvissosekeitto3

Lempeä Linssi-Kasvissosekeitto (G, M)

Tarvitset:

1 Bataatti
3-4 Porkkanaa
2 Pientä sipulia
1-2 Valkosipulin kynttä
1 Kanaliemikuutio
1 rkl Punaista curry-tahnaa
200g Tomaattimurskaa (yrtti sopii loistavasti!)
2 dl Kookosmaitoa
1 purkki punaisia linssejä (GoGreen)

Valmistus:

Kuori ja pilko kasvikset pieneksi, laita kattilaan ja täytä kattila vedellä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kanaliemikuution kanssa kunnes vihannekset ovat tarpeeksi pehmeitä soseutukseen. Kaada osa keitinliemestä talteen ja soseuta sauvasekoittajalla. Mausta curry-tahnalla, tomaattimurskalla ja lisää kookosmaito, käy läpi sauvasekoittimella kunnes keitto on tasaista. Jos keitto tuntuu paksulta, lisää keitinlientä niin kauan, että koostumus on hyvä. Kun keitto on tasaista ja sopivan paksuista, lisää valutetut linssit keiton joukkoon, sekoita kauhalla ja kiehauta niin että keitto on kuumaa. Nauti paahdettujen siemenien, tuoreen basilikan ja/tai krutonkien kanssa!

linssikasvissosekeitto2

1 kommentti :

  1. Keitto oli mahtavan hyvää :) Varmasti teen vielä monta kertaa . Kiitos paljon Pinja !t. Tuula

    VastaaPoista