2.5 vuotta rakennusarkkitehdin opintoja

 


Aloitin noin 2.5 vuotta sitten opinnot Helsingissä Metropolia ammattikorkeakoulussa Rakennusarkkitehtuurin opintolinjalla. Odotukset tästä koulutuksesta oli korkealla, mutta siitä huolimatta pohdin ja koin tietynlaista epävarmuutta, ettei ole mahdollista että opiskelu olisi yhtä haastavaa ja aikaavievää kuin yliopiston puolella, joka oli ensimmäinen vaihtoehtoni hakukohteeksi. 


Olen ikuinen aikaoptimisti joka tuli esille myös tämän asian kanssa - aikaahan tämä opiskelu vie ja aivan hirveästi viekin. Ensimmäisenä vuotena hain vielä yliopistoonkin uudestaan ja muutenkin on tuntunut koko opiskelun ajan, että kokoajan on monta rautaa tulessa yhtä aikaisesti. Viimeisen vuoden olen myös tehnyt töitä - en paljon, mutta sen minkä on ehtinyt opintojen ohella. Olen kiitollinen, että olen päässyt urallani hyvin alkuun jo tässä vaiheessa opintojani enkä malttaisi odottaa, mistä löydän itseni vaikkapa 10 vuoden kuluttua! Tätä koulutusta on jäljellä vielä noin 1.5 vuotta, joten mennään jo lähempänä valmistumista kuin aloitusta, hurjaa!


Opiskelut aloittaessani oli todellakin tarkoituksena ottaa teidät mukaan tähän matkaan paremmin - aika ja jaksaminen ei kuitenkaan ole antanut tässä asiassa periksi. Nyt kuitenkin syyslukukauden jälkeen voin kertoa, että ajattelin vihdoin aloittaa kertomaan opiskelijatarinoita enemmän niin tänne blogiin, kuin myös Instagraminkin puolelle. Suosittelen siis seuraamaan minua myös siellä, @pinjafin käyttäjän takaa. 


Mielestäni luovien alojen opiskelusta kirjoitetaan ja puhutaan aivan liian vähän - yritin itse kuumeisesti löytää tietoa aloittaessani opintoja, että millaista arkkitehtuurin opiskelu tulisi olemaan, mutta tietoa ei löytynyt lähes lainkaan. Toivon siis, että voin tarjota jatkossa näillä kanavillani tietoa ja fiiliksiä mahdollisesti alaa pohtiville ja muuten vain kiinnostuneille ❤︎


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti